Til toppen

LANDBRUK

VESO innehar agenturet for CID Lines produkter i Norge. Dette er velkjente, høykvalitetsprodukter innen vask og hygiene i landbruket. Vi har lang erfaring med bruk av produktene innen alle driftsformer av norsk husdyrhold. 

Vi i VESO kan dyrehelse og vet at et godt smittevern gir grunnlaget for en god øknomi og en god dyrevelferd. Vi vet også at det er du som kjenner din besetning best, og vet hvilke løsninger du trenger. Det blirderfor lagt stor vekt på samarbeid og formidling av kunnskap om bruk av produktene.

Vi kommer gjerne på kostnadsfrie besetningsbesøk, hvor vi gjennomgår anlegget med tanke på hygiene, arbeidsrutiner og utarbeidning av praktisk rettede renholdsplaner for din gård. Ikke nøl med å ta kontakt om du ser behovet for en slik gjennomgang. 

Sorter etter: Navn (a > å)

Bio Gel, 25 kg

Kraftig skummende alkalisk gelsåpe for landbruk, havbruk og næringsmiddelindustri.
676023
Nyhet

Keno Cox, 10 liter

Kenocox er et bredspektret desinfeksjonsmiddel mot oocyster av koksidier
601007

Neopredisan 135-1, 10 liter

Kraftig, spesialisert desinfeksjonsmiddel. For fjerning av utskilte endoparasitter (klostridier, spolorm), prioner, virus, og bakterier.
676009

Virocid, 20 liter

Bredspektret, ikke-korrosivt desinfeksjonsmiddel. Trygt i bruk på alle overflater.
676002
Virocid - En viktig nøkkel i kampen mot Afrikansk svinepest

Afrikansk Svinepest har herjet gjennom verdens svinebesetninger det siste året. Vi krysser alle fingrene for at den holder seg ute av Norge. Likevel bør alle ha på plass gode rutiner for å sikre sin besetning allerede nå.


Den mest sannsynlige vektoren for innførsel av smitte med Afriskans Svinepeset (ASF) til Norge er gjennom villsvin. Det er derfor på ingen måte en fordel for oss at populasjonene av villsvin i Norge og Sverige øker. Alle som driver med komemersiell oppdrett av svin i Norge i dag bør tenke nøye gjennom sine rutiner rundt biosikkerhet på gården. Hvordan skal du hindre at villsvin kommer inn på din gård/dine jorder? Og om den nå kommer dit, hvordan skal du stoppe viruset fra å bli med inn i svinehuset?

En viktig nøkkel i bekjempningen vil være å ha gode rutiner på bruk av sluser, og være svært årvåken i bruken av vask og desinfeksjonsmidler. Verdens Dyrehelseorganisasjon (OIE  World Animal Gealth Organosation) anbefaler blant annet virocid i kampen mot ASF. 

Som et nøytralt middel med pH i bruksløsning på 6,7 er Virocid ikke korroiderende. Med meget gode skumleggende egenskaper er virocid førstevalget til desinfeksjon av husdyrrom sier veterinær Solveig Sveri i VESO. 

OIE anbefaler produktet i sen håndbok, og støtter vår påstand med sin uttalelse om at Virocid kan benyttes på alle overflater i både dyrerom og på dyretransporter, i tillegg til i forrom, fortransporter og til desinfeksjon av utstyr, støvler og hjul. 

Ønsker du rådgvining i hvordan du skal beskytte ditt fjøs? Ikke nøl med å ta kontakt med en av våre rådgivere

Les mer på OIEs hjemmesider ved å følge denne linken: 

http://web.oie.int/RR-Europe/eng/eng/Regprog/docs/docs/GF-TADs%20Handbook_ASF_WILDBOAR%20version%202018-10-15.pdf