Til toppen

HEST

En rekke utbrudd av smittsomme sykdommer på hest her i Norge gjør at vi må tenke nytt når det kommer til hygiene og vask - også i stallen. Å få på plass gode rutiner rundt vask, hygiene og smittebekjempelse vil redusere smitterisiko og øke tryggheten for hestene våre.

Med våre produkter på laget kan du senke skuldrene. Skulle du trenge hjelp står våre dedikerte veterinærer klare til å bistå med deg med rådgivning.

Sorter etter: Navn (a > å)

Biosafe, 20 liter

Kraftig skummende, effektivt og trygt, alkalisk vaskemiddel.
676021

Freeze Protect, 25 kg

Tilsettes Virocid ved minusgrader.
600608

Kenosan, 22 kg

Nyeste generasjon vaskemiddel innen lanbruk. Særdeles gode egenskaper i nærvær av biologisk materiale.
659531

Kick-Start, 20 liter

Surt, sterkt oksiderende, desinfeksjonmiddel til bruk på flater og i rørsystemer.
676006

Virocid, 10 liter

Bredspektret, ikke-korrosivt desinfeksjonsmiddel. Trygt i bruk på alle overflater.
676001

UTSTYR

Det er fort gjort å glemme at utstyr også er et viktig reservoar for smittsomme bakterier og virus i stallene våre. De er også en viktig smittevei da de ofte flyttes rundt på stallen og mellom bokser. Ved et smitteutbrudd vil det være like viktig å vaske og desinfisere utstyr som bokser, gulv og tak. 

Vask 

De samme prinsippene gjelder for vask og desinfeksjon av utstyr som for stallen. Alt må vaskes grundig, så tørke før det til slutt desinfiseres. Dersom utstyret er veldig tilgriset kan det være en fordel å la det ligge i bløt i et større kar med 3 % løsning av Bio Gel. Dette får du ved å blande 3 liter Bio Gel med 100 liter vann. La så delene ligge i bløt et par timer før de tas opp, skylles og legges på et rent og tørt sted for videre desinfeksjon. Det er viktig å bytte såpen i karet med jevne mellomrom da mye skitt i vannet vil etterhvert hemme effekten av såpen. 

Desinfeksjon

Til desinfekjson anbefaler vi Virocid. Ettersom Virocid i bruksferdig løsning har en tilnærmet nøytral pH trenger det ikke å skylles av, men kan få tørke på overflaten. De elementene hesten skal drikke/spise av etter desinfeksjon anbefaler vi like vel at skylles etter påføring.